GOEDE NAZORG

MOOI RESULTAAT

Verwijder de folie bij thuiskomst, en gooi deze weg. De tatoeage hoeft niet opnieuw verbonden, of afgedekt te worden.

Was de tatoeage met lauw warm water, en milde, ongeparfumeerde zeep. Bij voorkeur antibacteriële zeep. Was de tatoeage met de handen en wrijf voorzichtig om gedroogd bloed, en inkt restjes te verwijderen. Gebruik geen washandje, of irriterende zeep! Op dit moment is er vaak al lichte kost vorming, en deze moet zo min mogelijk beschadigd worden. Dep de tatoeage voorzichtig droog met een schone handdoek. Gedurende drie dagen is het aan te raden om de tatoeage twee keer per dag te wassen. Hierna volstaat één keer per dag, gedurende de eerste week.

Breng na het wassen een dunne laag bepanthene zalf aan. De eerste week drie keer per dag smeren. Houd de tatoeage soepel, en voorkom uitdrogen. Scheenbeen, enkel, en plaatsen waar de huid van nature al iets droger is, mogen vaker ingesmeerd worden. Breng altijd een dun laagje zalf aan. Te veel zalf (dikke laag) kan er voor zorgen dat er te veel inkt uit de huid wordt geduwd, waardoor er kleurverlies, dikkere kostvorming of uitslag kan ontstaan. Uiteraard zal dit er ook toe leiden dat het langer duurt voordat de tatoeage geheeld is.

Na 2 weken kan de tatoeage ook ingesmeerd worden met bodylotion of creme.
Smeer zo vaak als nodig is, om uitdroging te voorkomen. In de regel volstaat 3-4 keer per dag.

Na de eerste week zullen er dunne kostjes vormen, en los laten. Ook kan de tatoeage jeuken. NIET krabben of pulken!!! Doe je dit wel, dan breng je ongetwijfeld shade aan, waardoor dikkere korsten kunnen ontstaan, littekens, en/of kleurverlies.

Gedurende 4-6 weken moeten de volgende dingen absoluut vermeden worden: zout water (zee), chloor (zwembaden), sauna of stoombad, bad. Douchen is geen probleem. Zolang je er maar voor zorgt dat je huid niet opweekt. Te lang in water zal de korstvorming dikker maken, en dus een langere genezing, kleurverlies etc. Zonnebank en zonnen in de zon is absoluut uit den boze. Ook afgedekt kunnen er UV stralen doordringen. Dit zal je nieuwe tatoeage in "no time" aantasten, en vervagen. Intensief sporten, waarbij je hevig transpireert op de plaats waar je nieuwe tatoeage gezet is. Na 1-2 weken is dit geen probleem, maar als de wond nog niet geheeld is kan er meer inkt uit de wond komen door hevig transpireren. (kleurverlies).


Als de tatoeage gezet is, is de nazorg je eigen verantwoordelijkheid, en wat zijn nu een paar weken voor iets wat de rest van je leven op je huid zit?! Dus...zorg goed voor je tatoeage! Het is niet klaar als je hier de deur uitloopt. Hoe beter de nazorg, hoe meer plezier je er van zult hebben.

PROTECTION FILM

TWEEDE HUID

Is jouw tatoeage na het zetten afgedekt met een “tweede huid”? Dan kun je op onderstaand filmpje bekijken hoe je deze het beste verwijderd.

De Protection Film wordt na de sessie op de droge getatoeëerde huid aangebracht en biedt een optimaal wondklimaat. De folie kan maximaal 5 dagen bijven zitten. Hetis transparant, waterdicht en 't laat je tattoo ademen. Het vermindert het risico op infecties en geeft de getatoeerde huid de kans om te regenereren in een vochtige wondomgeving. Dus de huid kan optimaal ontspannen en de tatoeage in de huid opnemen.

VAAK GESTELDE

VRAGEN

Komen er altijd korstjes op mijn tatoeage?
Ja, iedere tatoeage krijgt korstjes, maar als de tatoeage goed verzorgd wordt zullen deze meer op velletjes lijken dan op korstjes. Dit hangt natuurlijk ook voor een groot gedeelte van je eigen huidtype af. Tatoeages in kleur, en tribals zullen vaak iets langer nodig hebben om te helen dan Black 'n Grey tatoeages.


Er komt inkt uit mijn tatoeage, is er iets mis?
De eerste 2-3 dagen is het normaal dat er nog wat inkt uit de tatoeage komt, maar als dit aanhoud ben je waarschijnlijk te dik aan het smeren. Je kunt beter iets vaker dun smeren, dan twee keer te dik.


Nadat mijn tatoeage is geheeld zie ik dat er hier en daar iets mist. Kan dit bijgemaakt worden? 
Ja, zelfs de best verzorgde tatoeage kan wel eens slecht helen. Hier is het nasteken voor. Wacht 5-6 weken tot de tatoeage helemaal geheeld is voordat je terug komt. Te snel opnieuw tatoeëren kan de huid beschadigen, en littekens veroorzaken.


Kan ik tijdens het helen zonnen of op de zonnebank als ik mijn tatoeage afdek? 
Nee, UV stralen kunnen nog steeds doordringen, en de nieuwe huidlaag die zich aan het vormen is beschadigen.


Mijn tatoeage is na het helen minder fel dan toen hij pas gezet was. Is dit normaal?
Ja, tijdens de genezing ontstaat er een nieuwe huidlaag over de tatoeage. Dus als je naar je tatoeage kijkt, kijk je eigenlijk door een laagje huid heen. Als je een donkere huid hebt zullen kleuren een stuk minder fel zijn, dan wanneer je een hele lichte huid hebt.

Inloop

Normaal gesproken is er van di t/m vr inloop tussen 15.30 en 17.00 uur. Dan kun je zonder afspraak terecht voor informatie en het maken van afspraken.

I.v.m COVID-19 zal er voorlopig geen inloop zijn, en kan dit enkel op afspraak.

Adres

Streetink Tattoo Studio
Kerkstraat 6
6374HK Landgraaf
info@streetink.nl

T. 06 50527361

BTW-nummer. NL001820604B71
KvK-nummer. 56176953

openingstijden

Dinsdag: 11:00 - 17:00

Woensdag:  11:00 - 17:00

Donderdag:  11:00 - 17:00

Vrijdag:  11:00 - 17:00

 

Photography by RH-Designs & Schuijren Design

Youtube content by Katrin Berndt

© 2012 Streetink Tattoo Studio. All Rights Reserved.

Search